Mourinho vol onbegrip na kritiek United-icoon: 'Geen idee wie aanvallender speelt'

Mourinho vol onbegrip na kritiek United-icoon: 'Geen idee wie aanvallender speelt'

24-11-2017 17:52
8

Manchester United-icoon Eric Cantona bekende vrijdag dat hij liever Pep Guardiola als José Mourinho als leidinggevende ziet op Old Trafford. De Portugese manager snapt daar niets van.

Cantona volgt de ontwikkeling van United op de voet, zegt hij tegen de BBC. "Mourinho is een winnaar die altijd zal blijven winnen, maar hij speelt op een defensieve manier. Dat past niet bij de identiteit van Manchester United. Guardiola en Mourinho zijn geweldig, maar mijn voorkeur gaat uit naar aanvallend en creatief voetbal. Zo heb ik ook altijd geprobeerd te spelen."

Met de werkwijze van Mourinho in het achterhoofd, vindt de Fransman het onbegrijpelijk dat United voor The Special One koos. "Ik snap niet waarom United voor een defensieve coach gaat. Ik houd van Mourinho, maar Guardiola als United-manager zou logischer zijn. Ik kijk niet naar Man City omdat het Man City is, maar omdat ik graag teams van Guardiola zie spelen", aldus Cantona.

Mourinho voelde zich genoodzaakt om zich te verdedigen. "Meer ambitie tonen in eigen huis dan wij al doen, is behoorlijk moeilijk. Ik heb geen idee wie aanvallender speelt. Tegen Newcastle speelden we met Pogba, Rashford, Martial, Mata en Lukaku. En onze backs zijn geen backs. Iedereen weet dat Valencia en Young buitenspelers zijn. Dus ik vraag me af wat jullie willen."

No Poll