Kritiek op 'pitbull' Feyenoord: 'Iedere chihuahua denkt: die gaan we aanpakken'

Kritiek op 'pitbull' Feyenoord: 'Iedere chihuahua denkt: die gaan we aanpakken'

24-11-2017 19:28
17

Geert den Ouden vergelijkt het huidige Feyenoord met een pitbull waar zelfs een chihuahua kans tegen maakt. De oud-voetballer denkt dat het nog steeds slecht gesteld is met de Rotterdammers.

"Weet je wat het een beetje is? Feyenoord was vorig jaar een pitbull waar iedere club een straatje voor om ging, maar tegenwoordig denkt iedere chihuahua: wij gaan die pitbull eens even aanpakken. Dat is het grote verschil", zegt Den Ouden bij FC Rijnmond. "Die ploegen gaan in het achterhoofd naar Feyenoord met de gedachte dat ze kunnen winnen. Vorig jaar probeerden ze de schade juist zo beperkt mogelijk te houden."

Ondanks dat Feyenoord goed speelde tegen Manchester City in de Champions League, verwacht Den Ouden nieuw puntenverlies van de Rotterdammers in de competitie. "Ik denk dat Feyenoord dit weekend ook niet gaat winnen van FC Groningen. Vorig jaar wonnen ze wel met 0-5, maar dit jaar zie ik het niet gebeuren."

Veel mensen denken dat het lek boven is na de verloren Champions League-wedstrijd tegen City, maar oud-voetbal-trainer Jan Everse vindt dat onterecht. "Ik vind het een beetje overdreven. We lopen allemaal de polonaise omdat ze met 1-0 verloren hebben, maar je speelt tegen een ploeg waarvan ik niet het idee had dat ze net zo voluit gingen als in De Kuip (0-4, red.)."

"Het was allemaal maar in de tweede versnelling. Dat is voor mij geen maatstaf. Guardiola is vrienden met Van Bronckhorst. Die zei: joh rustig aan, zondag weer een wedstrijd. Als City de punten nodig had gehad, werd het gewoon 4-0 of 5-0. Dan stelt hij gewoon het beste elftal op."

No Poll