Verbeek verliest ook van AZ en krijgt negatief FC Twente-record op zijn naam

24-11-2017 21:51
50

Gertjan Verbeek heeft ook zijn derde wedstrijd als trainer van FC Twente verloren. Tegen zijn oude club AZ werd het 2-0.

Twente incasseerde de afgelopen twee wedstrijden maar liefst acht doelpunten en daardoor besloot Verbeek om tegen AZ met vijf verdedigers te gaan spelen. De Tukkers leken de meeste kansen in de omschakeling te zien. Ondanks dat Twente de boel achterin dichttimmerde, kreeg AZ diverse kansjes. Verbeek ging in Alkmaar niet voor de schoonheidsprijs, maar bleef met zijn elftal wel overeind.

In de tweede helft moest Twente toch buichen voor AZ. De bezoekers kregen een penalty tegen vanwege een valpartij van Fredrik Midtsjö. Alireza Jahanbakhsh liet het buitenkansje niet onbenut. Vijf minuten later leek de wedstrijd gespeeld toen Joris van Overeem de score verdubbelde. Vanaf dat moment was het verzet van Twente gebroken en kon de ploeg niets meer voor elkaar spelen.

In de blessuretijd leek Tom Boere er 2-1 van te maken, maar zijn treffer werd afgekeurd omdat er een overtreding gemaakt zou zijn. Na nederlagen tegen PSV en sc Heerenveen buigt Verbeek met zijn Twente ook voor AZ. De Tukkers staan nog altijd in de degradatiezone. Dankzij de nederlaag is Verbeek de eerste trainer van Twente die in zijn eerste drie duels geen punt pakt.