Jong Ajax verliest voor de derde keer op rij, monsterscore voor Jong PSV

24-11-2017 22:10
75

Jong Ajax heeft voor de derde keer op rij een wedstrijd verloren. De ploeg van Michael Reiziger ging in de topper tegen NEC met 2-1 onderuit. Jong PSV walste over Telstar heen: 6-0.

NEC - Jong Ajax 2-1
Op basis van de ranglijst was de wedstrijd een topper, maar de bezoekers in Nijmegen werden niet bepaald getrakeerd op spektakel. Beide ploegen waren slordig en oogden statisch. In de tweede helft was het na vijf minuten al raak. Het was Jong Ajax dat op voorsprong kwam via Noussair Mazraoui, die hard en laag raak schoot. De ploeg van Reiziger kon niet lang genieten van die voorsprong, want Mohamed Rayhi wipte de bal even later over Kostass Lamprou heen. Weer drie minuten later kwam Jong Ajax zelfs op achterstand via Guus Joppen. Beide ploegen hadden nog kansen om te scoren, maar de 2-1 bleef op het scorebord staan. Waar NEC in de achtervolging was, hebben de Nijmegenaren nu een voorsprong van maar liefst zeven punten op Jong Ajax.

Jong PSV - Telstar 6-0
Jong PSV heeft de schwung te pakken. De ploeg van Dennis haar draait de laatste weken steeds beter en die stijgende lijn werd tegen Telstar voortgezet. Albert Gudmundsson en Matthias Verreth gaven na dertien en zestien minuten het startsein voor een doelpuntenregen. Donyell Malen zorgde voor de rust voor de 3-0 en de 4-0 en na de rust ging Jong PSV vrolijk door met scoren. Dante Rigo en Nikolai Laursen bepaalden de eindstand op 6-0. Jong PSV nestelt zich met de zege in de subtop van de Jupiler League.

Fortuna Sittard - Go Ahead Eagles 2-1
Dankzij een 2-1 zege op Go Ahead Eagles heeft Fortuna Sittard plek twee overgenomen van Jong Ajax. Het zag er niet naar uit dat de Limburgers zouden winnen, maar in de slotfase zorgde oud-Feyenoorder Wessel Dammers voor extase op de tribune bij Fortuna. Via oud-Ajacied Sam Hendriks kwam Go Ahead na 22 minuten spelen op 0-1. Die voorsprong werd vastgehouden tot de 81e minuut, toen Dammers gelijkmaakte. Vier minuten later scoorde hij opnieuw. Fortuna heeft nu 26 punten, net zoveel als Jong Ajax.