'Ik dacht: nou, hij heeft toch wat geleerd bij Feyenoord. Zakt gewoon weer terug'

'Ik dacht: nou, hij heeft toch wat geleerd bij Feyenoord. Zakt gewoon weer terug'

24-11-2017 23:10
7

Jan Everse vraagt zich af hoelang het nog duurt voordat Giovanni van Bronckhorst Brad Jones wisselt. De voormalig voetbaltrainer begint zich zelfs te ergeren aan de fouten van de Feyenoord-doelman, zegt hij bij FC Rijnmond. Van Bronckhorst verzekerde vrijdag dat Jones in ieder geval tot de winterstop doelman blijft.

"Ik vond Jones vorig jaar uitstekend spelen, maar hij is geen schim meer van vorig seizoen. Onzeker. Voetballend maakte hij een paar fouten. Ik word helemaal gek van die keepers, ze staan niet voor niets in de goal. Ook met hoge ballen is hij onzeker. Dan denk ik ja, hoeveel fouten mag hij nog maken voordat Vermeer weer een kans krijgt? Want die heeft het nooit slecht gedaan. Ik vind dat Vermeer wel weer een kans verdient", zegt Everse.

Everse ziet meer dingen die momenteel niet kloppen bij Feyenoord. "Vorig jaar had je ook nog Elia. Die speelde vorig jaar 24 wedstrijden waarin hij negen goals maakte. Dat waren ook nog belangrijke goals. Hij had een dreiging. Die had Boëtius even in het begin. Toen dacht ik: nou, hij heeft toch wat geleerd. Maar hij zakt gewoon weer terug naar z'n oude niveau."

Ook het ontbreken van Dirk Kuyt is volgens Everse een groot gemis. "Kuyt maakte die hele kleedkamer gek met dat kampioen worden. Dat was een obsessie voor hem. Dat valt nu weg. Ze zijn kampioen geworden en ik heb het idee dat ze denken: we hebben ons doel bereikt. Plus dat het centrum weg is. De hele verdediging staat er niet meer. Je moet afwachten of de nieuwelingen brengen wat de oude spelers brachten."