Keizer neemt debutant op in wedstrijdselectie; Younes en Huntelaar ontbreken

Keizer neemt debutant op in wedstrijdselectie; Younes en Huntelaar ontbreken

25-11-2017 14:23
25

Leon Bergsma debuteert in de wedstrijdselectie van het eerste elftal van Ajax. Trainer Marcel Keizer heeft de aanvoerder van Jong Ajax voor opgenomen in zijn twintigkoppige groep voor het duel met Roda JC.

Bergsma is een centrale verdediger die vrijdag nog in actie kwam tijdens de topper van Jong Ajax tegen NEC. Ook Nick Viergever is door Keizer geselecteerd voor het duel met Roda JC. De linksback vormde een twijfelgeval, maar is op tijd fit om in actie te komen.

Daartegenover staat een groot aantal afwezigen. Klaas-Jan Huntelaar heeft last van zijn kuit en is er niet bij. Ook Amin Younes, die eerder fit verklaard werd door Keizer, blijkt toch niet in staat om zondag in actie te komen en ontbreekt ook. Vaclav Cerny, Daley Sinkgraven, Mitchell Dijks en Luis Orejuela zijn er ook niet bij.

De volledige Ajax-selectie:
Andre Onana,Benjamin van Leer, Joël Veltman, Matthijs de Ligt, Max Wöber, Nick Viergever, Deyovaisio Zeefuik, Donny van de Beek, Hakim Ziyech, Carel Eiting, Lasse Schöne, Frenkie de Jong, Siem de Jong, David Neres, Mateo Cassierra, Kasper Dolberg, Justin Kluivert, Dennis Johnsen, Damil Dankerlui, Leon Bergsma