Update: Geopereerde Haps keert na winterstop terug bij Feyenoord

Update: Geopereerde Haps keert na winterstop terug bij Feyenoord

26-11-2017 13:28
40

Ridgeciano Haps is in de wedstrijd tegen FC Groningen geblesseerd geraakt. De linksback van Feyenoord is in de rust afgevoerd naar het ziekenhuis. Vermoedelijk heeft hij een sleutelbeenbreuk.

Dat meldt de NOS. Haps kwam na ruim een kwartier spelen vervelend terecht en had veel pijn. De vleugelverdediger werd per brancard van het veld gedragen en wordt momenteel onderzocht in het ziekenhuis. Miquel Nelom nam zijn plek in.

De blessure van Haps is de zoveelste defensieve tegenvaller van Feyenoord. De landskampioen wordt het hele seizoen al geteisterd door blessures in de achterhoede. Eerst raakten centrumverdedigers Eric Botteghi en Jan-Arie van der Heijden geblesseerd, terwijl ook Sven van Beek, Bart Nieuwkoop, Jeremiah St. Juste en Renato Tapia niet inzetbaar waren. Inmiddels is het viertal weer hersteld. De logische vervanger van Haps heet Nelom, maar Van Bronckhorst komt serieus in de problemen als ook hij wegvalt.

Update 21.50: Feyenoord bevestigt dat Haps tegen Groningen zijn sleutelbeen gebroken heeft. De club communiceert vlak na de gewonnen wedstrijd (0-2) dat de linksback minimaal zes weken uitgeschakeld is.

Update 26/11 13.28: Ridgeciano Haps is zondag in het Erasmus MC succesvol geopereerd. Dat meldt Feyenoord. De linksback brak zijn rechter sleutelbeen in de uitwedstrijd tegen FC Groningen (0-2 winst) en is daardoor minimaal zes weken niet inzetbaar. Feyenoord verwacht Haps na de winterstop terug te hebben.