Feyenoord maakt eind aan negatieve reeks: Groningen verslagen

Feyenoord maakt eind aan negatieve reeks: Groningen verslagen

25-11-2017 21:37
31

Feyenoord heeft afgerekend met een reeks van vijf Eredivisie-duels zonder zege. De Rotterdammers waren met 0-2 te sterk bij FC Groningen. Tonny Vilhena en Nicolai Jörgensen waren de doelpuntenmakers, beide keren op aangeven van Steven Berghuis.

Feyenoord pakte snel het initiatief in het Noordlease Stadion, al was de eerste kans voor Tom van Weert, die op de vuisten van Brad Jones knalde. De Rotterdammers lieten zich na een kwartier voor het eerst echt gelden in het vijandelijke strafschopgebied. Jörgensen had ogenschijnlijk recht op een penalty na vasthouden van Memisevic, maar arbiter Danny Makkelie wuifde het weg.

Veel dichter bij een goal kwam Feyenoord aanvankelijk niet, totdat een kopbal van Renato Tapia van de lijn werd gehaald. Niet veel later had Vilhena de score moeten openen, maar hij schoot van dichtbij over op aangeven van Jörgensen. Kort na de pauze kreeg de middenvelder opnieuw een niet te missen kans en dit keer was het wel raak. Een schitterende actie van Berghuis leidde de 0-1 in.

Groningen kroop daarna meer uit zijn schulp, maar de bezoekers sloegen opnieuw toe. Jörgensen scoorde met een bijzonder fraaie stift, na een even zo fraai hakje van Berghuis. Laatstgenoemde leek in aanloop naar die goal wel hinderlijk buitenspel te staan. Groningen kreeg via invaller Lars Veldwijk de kans om iets terug te doen, maar de spits kwam een teenlengte tekort om een voorzet binnen te tikken. Ook in de heetgebakerde slotfase hield Feyenoord het doel schoon.

Het levert de landskampioen de eerste Eredivisie-zege sinds 1 oktober op, toen AZ werd verslagen. Enig smetje was het vroege uitvallen van Ridgeciano Haps, vermoedelijk met een sleutelbeenbreuk. De Rotterdammers klimmen naar de vijfde plaats, Groningen blijft dertiende.