'Bosz denkt aan terugkeer van voormalig Dortmund-ster om het tij te keren'

'Bosz denkt aan terugkeer van voormalig Dortmund-ster om het tij te keren'

26-11-2017 08:05
13

Borussia Dortmund ziet het wel zitten om Henrikh Mkhitaryan terug te halen naar de club. De Duitse topclub van coach Peter Bosz ziet kansen nu de 28-jarige Armeen het lijkt te hebben verbruid bij Manchester United-manager José Mourinho.

Mkhitaryan begon het seizoen als basisspeler, maar Mourinho is zeer kritisch op de aanvallende middenvelder. "Ik was niet tevreden over zijn laatste prestaties", zei Mourinho tegen de BBC. "Dan doel ik niet op een of twee keer, maar de laatste drie, vier of vijf keer. Hij begon goed, maar zijn prestaties wat betreft scoren, assists en druk zetten namen stap voor stap af."

Mkhitaryan keerde zondag voor het Premier League-duel met Brighton & Hove Albion terug in de wedstrijdselectie, nadat hij de voorgaande twee wedstrijden was gepasseerd. Hij viel in de 71e minuut in tijdens de 1-0 zege op de promovendus. Toch zou Dortmund zijn situatie dus in de gaten houden. In de zomer van 2016 bewandelde hij de omgekeerde weg voor 42 miljoen euro.

Met Shinji Kagawa pikte Dortmund al eerder een oud-speler op bij Manchester United. Ook keerde Mario Götze in de zomer van 2016 terug na een avontuur bij Bayern München. Overigens gaf Dortmund zaterdag tegen Schalke 04 een 4-0 voorsprong uit handen: 4-4.