KNVB legt alle opties open: 'Misschien beter om profs en amateurs te scheiden'

KNVB legt alle opties open: 'Misschien beter om profs en amateurs te scheiden'

Gepubliceerd: zondag 26 november 2017 om 08:25zo 26-11-2017 om 08:25

Jan Dirk van der Zee, directeur amateur-voetbal van de KNVB, heeft een hoofdpijndossier op zijn bureau liggen in Zeist. De Nederlandse voetbalpiramide is al sinds 2014 voortdurend voer voor discussie.

In juni stond Van der Zee tegenover tientallen boze amateurvoetbalbestuurders. "Een amateurvoorzitter sloeg letterlijk met de vuist op tafel en vroeg, hevig geëmotioneerd: wat worden wíj er beter van? Wat levert het óns op als er straks nóg meer beloftenteams van profclubs instromen in de tweede en derde divisie?", zegt Van der Zee in het Algemeen Dagblad.

"Die vraag was volkomen terecht, maar we hadden er geen antwoord op", aldus de KNVB-directeur. "Toen heb ik meteen gezegd: we gaan het gewoon niet zo doen. We moesten terug naar de tekentafel. Helemaal op nul. Opnieuw beginnen." Hij stelt dat alle opties weer open liggen. "Misschien moeten we wel concluderen dat de Nederlandse voetbalcultuur dusdanig is ingericht, dat het beter is om profs en amateurs weer volledig te gaan scheiden."

Van der Zee denkt dat het imagoprobleem van de KNVB niet heeft geholpen. "Er is veel achterdocht. Daar moeten wij als KNVB niet kinderachtig over doen, want er ís heel veel gebeurd", zegt hij. "Waar ik me in algemene zin wel over verbaas, is de manier waarop de KNVB steeds als een soort kwaadaardige vijand wordt weggezet. Terwijl iedereen in ons voetballand lid is van de KNVB, en in die zin ook gewoon deelgenoot."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Zijn de beloftenelftallen in de Jupiler League van meerwaarde?

Ja
51%
Nee
49%
(3743 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws