Stevens looft coach van eredivisionist: 'Hij kan een Nederlandse topclub aan'

Stevens looft coach van eredivisionist: 'Hij kan een Nederlandse topclub aan'

26-11-2017 09:24
22

Excelsior staat na twaalf speelronden op een knappe twaalfde plaats in de Eredivisie. Architect achter het succes is coach Mitchell van der Gaag, die het zondag met de Kralingers opneemt tegen zijn oude club PSV.

Van der Gaag kwam als jonge speler bij PSV terecht, waar hij te maken kreeg met Huub Stevens. Hoewel Van der Gaag geen vaste waarde werd, is Stevens hem niet vergeten. "Ik ben 'm nooit uit het oog verloren, zoals elke speler met wie ik heb gewerkt. Zijn trainerscarrière verloopt, ondanks wat problemen in Portugal, gestaag", zegt laatstgenoemde tegen de NOS.

Wedden

Meer odds

"Wat hij uit Excelsior haalt, een club met zo'n klein budget... Daar kan ik alleen maar mijn hoed voor afnemen", stelt Stevens, die enthousiast is over de trainerskwaliteiten van Van der Gaag. "Excelsior is niet zijn plafond. Hij kan een Portugese of Nederlandse topclub aan. Ja, waarom niet? Alleen, je moet soms een beetje geluk hebben."

"Toen ik trainer was van Roda JC speelden we Europees tegen Schalke 04", vervolgt Stevens. "Zij hadden een speler op het oog, maar kwamen uiteindelijk bij mij terecht. Een dergelijk scenario gun ik Mitchell ook. Hij is altijd al iemand geweest die de absolute top wil halen. Het zou mooi zijn als hem dat als trainer wel lukt."