Keizer: We missen nu heel veel voetbal aan de linkerkant, heel vervelend

Keizer: "We missen nu heel veel voetbal aan de linkerkant, heel vervelend"

27-11-2017 15:55
24

Marcel Keizer leeft mee met Daley Sinkgraven. De beoogde linksback van Ajax ligt er voor langere tijd uit door opnieuw een knieblessure.

"Vooral voor Daley is het een streep door de rekening. Hij was er sinds april al uit", zegt Keizer tegen Ajax TV. "Nu raakt hij voor de derde keer geblesseerd aan dezelfde knie. Dat is natuurlijk niet prettig voor hem in eerste instantie. Die teleurstelling moet hij verwerken."

Ook voor de selectie van Ajax is het een tegenvaller, aldus de trainer. "We missen nu heel veel voetbal aan de linkerkant, dat is heel vervelend. De oplossing? Daar moeten we de komende week naar kijken. We hebben Max (Wöber, red.) daar staan, maar hebben ook Mitchell (Dijks, red.) en Nick (Viergever, red.). Dat zijn de drie spelers die daar kunnen spelen."

Met zeven trefzekere invallers is Keizer de succesvolste trainer op het gebied van wissels. "Haha, daar zijn de meningen over verdeeld. Het is beeldvorming, iedereen roept elkaar na. Dat is prima, want het maakt mij niet uit of ik goed wissel of slecht wissel; Ajax moet gewoon winnen. Nu pakt het goed uit, ook met een ander systeem en dat is leuk. Er zijn denk ik niet veel trainers die met drie man achterop gaan spelen als het 1-1 staat."