Ophef rond Real-huurling Peeters: 'Er zijn handen vol aan om mee te komen'

Ophef rond Real-huurling Peeters: 'Er zijn handen vol aan om mee te komen'

27-11-2017 16:54
15

Mink Peeters, door Real Madrid verhuurd aan VVV-Venlo, kreeg straf omdat hij in zijn vrije tijd extra trainingen volgt. Dinsdag is hij weer welkom na een driedaagse verbanning. De middenvelder beweerde dat hij toestemming had van de club.

Peeters meldde zich eind oktober bij Arno Arts. "Het eerste wat ik vroeg was natuurlijk of hij toestemming had van VVV", zegt Arts tegen Voetbal International. "Mink zei dat hij die had gekregen van Stan Valckx (manager voetbalzaken, red.). De hoogste baas, prima dus." Valckx was echter verbaasd: " Want Mink had alleen gevraagd of wij het goed vonden dat hij af en toe gebruik zou maken van een trainingsveld van NEC."

"Als hij graag in zijn vrije tijd een balletje wil trappen, zoals wel meer jongens, toe maar", legt de manager uit. "Maar het bleek dat hij één-op-één met een externe trainer is gaan werken. Zonder dat wij kunnen monitoren wat hij doet. Dat hij dan ook nog aangeeft dat hij bij VVV niet genoeg aan zijn techniek kon werken, is helemaal niet handig. Dan zet je onze trainers in hun hemd."

Trainer Maurice Steijn snapt niet dat Peeters bij hem aan klopte voor extra trainingen. "Ik heb juist gezegd dat hij veel meer en harder moet trainen bij ons, want op dit moment heeft hij nul kans om in te vallen. Hij heeft er zijn handen vol aan om mee te komen, dus moet hij daarop focussen in plaats van elders te gaan trainen."