'Mogelijk snel Ajax-vertrek: vijf Europese topclubs willen De Jong'

'Mogelijk snel Ajax-vertrek: vijf Europese topclubs willen De Jong'

27-11-2017 17:15
122

Frenkie de Jong is mogelijk niet lang meer te bewonderen bij Ajax. De twintigjarige middenvelder wordt momenteel begeerd door vijf Europese topclubs: Chelsea, Manchester City, Bayern München, Hamburger SV en RB Leipzig hebben serieuze interesse in hem.

Dat meldt Voetbal International maandag. De Jong bewees zondag andermaal zijn potentie met een glansrijke invalbeurt tegen Roda JC (5-1). De jeugdinternational, die de jeugdopleiding van Willem II doorliep en bezig is aan zijn derde seizoen in Amsterdam, gaf liefst drie assists. Door zijn sterke optredens staat hij volop in de schijnwerpers.

Ajax wil zelf ook graag verder met De Jong. De middenvelder heeft een aanbieding gehad om zijn contract, dat nog doorloopt tot medio 2019, open te breken en te verlengen tot medio 2022. De Jong wil zich vooral focussen op het voetbal, maar aast op meer minuten.

"Ik moet nu wel gaan spelen", liet De Jong na het duel met Roda aan VI weten. "Dat is mijn gevoel en daar doe ik niet geheimzinnig over. Het is aan de trainer, maar ik weet niet wat ik meer kan doen dan dit."