Heraclied naast Huntelaar en Lozano: 'Dat rijtje klinkt goed, ik sta er graag in'

Heraclied naast Huntelaar en Lozano: 'Dat rijtje klinkt goed, ik sta er graag in'

28-11-2017 07:51
5

Reuven Niemeijer is tijdens een wedstrijd niet de opvallendste speler van Heracles Almelo. De 22-jarige middenvelder heeft de minste balcontacten, maar is met vijf goals wel de clubtopscorer.

Alleen Klaas-Jan Huntelaar (13), Reza Ghoochannejhad (12) en Hirving Lozano (11) kregen meer scoringskansen. Niemeijer kreeg er tien en scoorde vijf keer. "Dat rijtje klinkt goed, daar sta ik graag in. Op zich is het best redelijk: Ik heb één op de twee kansen verzilverd. Maar aan de andere kant denk je: dat hadden er ook wel meer mogen zijn. Het kan altijd beter, laten we het daar op houden."

"Ik weet dat ik kan scoren, dus zoek ik de goal vaak op", vervolgt Niemeijer in TC/Tubantia. "Ik ben een lopende middenvelder met veel energie, ik ben vaak in de zestien aanwezig voor ballen van de zijkanten. Maar ik voel me niet beter binnen of buiten het strafschopgebied. Ik denk dat het mijn kracht is dat ik vaak op het juiste moment op de juiste plek sta."

Niemeijer wordt niet voor niets vergeleken met Bayern München-ster Thomas Müller. De Duitser werd een fenomeen in zijn rol als 'Raumdeuter'. "Mark-Jan Fledderus noemt mij vaak Thomas, haha. Maar de vergelijking tussen ons gaat helemaal mank. Müller is een fantastische speler die zo veel beter is dan ik. Maar ik begrijp wel wat VI bedoelt. Müller zie je ook niet altijd, maar scoort vaak."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Beluister de nieuwste aflevering van #DoneDeal hier in zijn geheel via Spotify!