Stuntploeg PEC dreigt in januari drie smaakmakers kwijt te raken: Is ons beleid

Stuntploeg PEC dreigt in januari drie smaakmakers kwijt te raken: "Is ons beleid"

Gepubliceerd: dinsdag 28 november 2017 om 14:37di 28-11-2017 om 14:37

Succesploeg PEC Zwolle dreigt in januari uit elkaar te vallen. Youness Mokhtar en Mustafa Saymak (foto) hebben een aflopend contract en kunnen in januari nog wat opleveren, terwijl de belangstelling voor Ryan Thomas steeds groter wordt. 

Volgens Gerard Nijkamp, technisch directeur van PEC, heeft de club er 'alles aan gedaan' om de verbintenis van Saymak (24) te verlengen. Het standpunt is duidelijk: óf de middenvelder verlengt, óf hij wordt verkocht in januari. "Dat is ons beleid. Anders loopt hij deze zomer gratis de deur uit. Wij willen graag met Mustafa verlengen, maar niet tegen elke prijs. Wij kunnen geen bovenmatige salarissen betalen. Dat geldt voor alle spelers", tekent Voetbal International uit zijn mond op. 

Nijkamp stelt ondertussen ook alles in het werk om Thomas voor de club te behouden. Hij is dit seizoen de grote smaakmaker bij PEC. "De afspraak met Ryan was dat hij dit seizoen in Zwolle zou blijven en mogelijk dan eens om zich heen zou kijken. Ik heb geen signalen dat die situatie is veranderd. Ik ga er vanuit dat hij tot het einde van het seizoen blijft. Alleen als er astronomische bedragen op tafel komen kan dat anders worden."

Maandag meldde VI reeds dat er volop belangstelling is voor Mokhtar. PEC is bereid te luisteren naar geïnteresseerde clubs, aangezien er in januari nog gecasht kan worden. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat PEC Zwolle dit seizoen in de top-vijf eindigen?

Ja
40%
Nee
60%
(1849 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws