Update: Van Anholt: 'Er bestaat een kans dat we alsnog over contract gaan praten'

Update: Van Anholt: 'Er bestaat een kans dat we alsnog over contract gaan praten'

28-11-2017 17:05
18

Pelé van Anholt moet vertrekken bij LA Galaxy. Het aflopende contract van de vleugelverdediger wordt niet verlengd, zo heeft zijn Amerikaanse werkgever besloten. De club had een optie voor nog een extra jaar. Het besluit is extra zuur voor Van Anholt (26), aangezien hij herstellende is van een zware knieblessure. 

In juli maakte de oud-speler van sc Heerenveen de verrassende overstap van Willem II naar LA Galaxy. De formatie uit Los Angeles bood de back een contract tot januari 2018 aan. Al na vijf duels raakte Van Anholt zwaargeblesseerd. Hij scheurde een voorste kruisband in zijn knie. Voor een dergelijke kwetsuur staat een revalidatieperiode van zes à negen maanden. Nu komt hij op straat te staan

Deze week moeten clubs uit de Major League Soccer bekend maken met welke spelers ze het nieuwe seizoen ingaan. Ook FC Groningen-huurling Danny Hoesen heeft te horen gekregen dat een koopoptie in zijn huurcontract níet zal worden gelicht. Hij speelde sinds januari voor San José Earthquakes. 

Update 17.05: Van Anholt laat in een reactie aan de Leeuwarder Courant weten dat hij de hoop op een langer verblijf bij LA Galaxy nog niet heeft opgegeven. "Er bestaat een kans dat we in een later stadium nog over een nieuw contract gaan praten." De club wil eerst afwachten hoe de revalidatie van de verdediger verloopt. "Dat gaat erg goed. Ik ben train al met de bal. Maar ik moet na zo'n blessure wel voorzichtig blijven." Hij verwacht in maart of april weer fit te zijn.