'Spectaculaire winterdeal in de maak: Real Madrid en Chelsea openen gesprekken'

'Spectaculaire winterdeal in de maak: Real Madrid en Chelsea openen gesprekken'

28-11-2017 16:14
25

Real Madrid en Chelsea zijn in gesprek over een wintertransfer van David Luiz naar Spanje. Dat meldt het Franse RMC Sport dinsdagmiddag. De dertigjarige Luiz zou niet lekker in zijn vel zitten bij de kampioen van Engeland en aast daarom op een vertrek. 

Braziliaans international Luiz is bezig aan zijn tweede periode bij The Blues. Tussen 2011 en 2014 was de stopper al actief in Londen. Hij werd daar voor zo'n 55 miljoen euro verkocht aan Paris Saint-Germain. In augustus 2016 keerde de oud-speler van Benfica weer terug naar Engeland. Zijn relatie met manager Antonio Conte zou inmiddels bekoeld zijn. In november kwam Luiz nog niet één keer in actie in de Premier League. 

Mogelijk zorgt Real Madrid voor een oplossing. De Koninklijke heeft behoefte een extra verdediger en zou zich nu gemeld hebben bij Chelsea voor Luiz. Of het gaat om een transfer óf een verhuur met optie tot koop, is niet bekend. 

De Braziliaan ziet een overstap sowieso wel zitten; speelminuten zijn een must om in beeld te blijven voor de nationale ploeg, die na dit seizoen deelneemt aan het WK in Rusland. Volgens RMC volgt ook Internazionale de situatie van Luiz op de voet.