Geen twijfel tussen Marokko en Oranje: 'Ben nog wel gebeld door Van Breukelen'

Geen twijfel tussen Marokko en Oranje: 'Ben nog wel gebeld door Van Breukelen'

29-11-2017 09:32
60

Voor Mimoun Mahi was de keuze tussen Marokko en Nederland geen moeilijke. De aanvaller van FC Groningen heeft naar eigen zeggen nooit gewacht op een uitnodiging voor Oranje.

"Eerlijk gezegd heb ik dat nooit overwogen", zegt Mahi tegen Voetbal International. "Natuurlijk, ik heb voor Jong Oranje gespeeld en daar had ik een goed gevoel bij gehad. Maar als je wordt gebeld door de bondscoach van Marokko, is de keuze niet moeilijk meer. Het voetbal leeft daar en Marokko is er straks bij op het WK in Rusland, Oranje niet. Uiteraard speelt dat ook mee, maar het is niet de voornaamste reden dat ik voor Marokko heb gekozen."

Wedden

Meer odds

"Ik ben nog wel gebeld door Hans van Breukelen (toenmalig technisch directeur van de KNVB, red.)", vervolgt Mahi. "Hij moest mijn papieren in orde maken en vroeg me of ik het wel zeker wist dat ik voor Marokko wilde uitkomen. Ik heb hem gezegd dat ik honderd procent achter mijn keuze sta. Ik heb mijn keuze gemaakt op mijn gevoel en mijn hart gevolgd. Mijn volle hart."

Mahi hoopt dat Nederland straks juicht voor Marokko. "Toen Nederland het vier jaar geleden zo goed deed op het WK in Brazilië, juichten de Marokkanen hier in Nederland voor Oranje. Ik hoop en denk dat de Nederlanders dat straks ook doen voor Marokko in Rusland. Er spelen veel Nederlandse Marokkanen in het nationale elftal van Marokko. Dat is toch mooi."