Goed nieuws uit ziekenboeg Ajax: herstellend drietal terug op trainingsveld

Goed nieuws uit ziekenboeg Ajax: herstellend drietal terug op trainingsveld

29-11-2017 18:48
13

Goed nieuws voor Ajax. Klaas-Jan Huntelaar, Mitchell Dijks en Luis Orejuela stonden woensdag op het trainingsveld en zijn op de weg terug. Ajax-coach Marel Keizer trainde woensdag met 21 spelers op De Toekomst, waaronder Huntelaar, Dijks en Orejuela. Het geblesseerde trio werkte op individuele basis aan het herstel, zo melden de Amsterdammers via de officiële kanalen.

'Lopen, zweten en herstellen, zo luidde de opdracht voor vleugelverdedigers Orejuela en Dijks', schrijft Ajax. 'Even verderop ging Huntelaar met de bal aan de slag. De 34-jarige spits mocht na een aantal loopoefeningen doen waar hij goed in is: afronden op doel.'

Het is afwachten of het trio inzetbaar is voor de volgende competitiewedstrijd, uit tegen FC Twente. Het trio ontbrak afgelopen zondag tegen Roda JC. Keizer kan vooral de terugkeer van linksback Dijks goed gebruiken, want Daley Sinkgraven ligt er drie tot zes maanden uit.

Dat betekent dat Ajax nu drie spelers heeft die op die positie kunnen spelen: Viergever, Wöber en Dijks. Komende transferperiode gaan de Amsterdammers hoe dan ook op zoek naar versterking voor de linksachterpositie. 

Als Huntelaar, Dijks en Orejuela fit zijn, ligt het niet voor de hand dat één van de drie tegen FC Twente in de basis staat. Dijks zal vermoedelijk pas als allerlaatste optie ingezet worden. Hetzelfde geldt voor Orejuela, die sinds zijn komst (nog) te licht bewogen is door Marcel Keizer. De Colombiaan maakt zijn wedstrijden vooral in Jong Ajax en speelde alleen in de KNVB Beker mee met het eerste elftal. Huntelaar tenslotte moet het de voorbije weken doen met een reserverol omdat Kasper Dolberg de voorkeur krijgt.