Ajax zonder drie linksbenige verdedigers en Younes, maar met Huntelaar

Ajax zonder drie linksbenige verdedigers en Younes, maar met Huntelaar

01-12-2017 13:32
40

Nick Viergever en Amin Younes ontbreken zaterdag in de uitwedstrijd van Ajax tegen FC Twente. Daar staat de terugkeer van Klaas-Jan Huntelaar tegenover.

Dat meldt Ajax vrijdag via de officiële kanalen. Ajax-trainer Marcel Keizer heeft achttien spelers opgenomen in zijn selectie voor de reis naar Enschede. Huntelaar keert terug, nadat hij tegen Roda JC nog moest passen vanwege kuitklachten. HIj is niet fit genoeg voor een basisplaats.

Keizer mist in totaal drie linksbenige verdedigers door blessures: Daley Sinkgraven, Nick Viergever en Mitchell Dijks. Sinkgraven is donderdag geopereerd en is drie tot zes maanden uit de roulatie, terwijl Viergever en Dijks het duel met Twente niet halen door fysieke ongemakken. Viergever stapte vrijdag eerder van het trainingsveld.

Verder is Younes nog niet geheel fit bevonden. De Duitse aanvaller, die zich vrijdag al een uur later dan zijn ploeggenoten meldde op de training, ontbreekt in de Grolsch Veste. De wedstrijd tussen Twente en Ajax begint zaterdag om 18.30 uur.

De Ajax-selectie: Onana, Van Leer, Veltman, De Ligt, Wöber, Zeefuik, Dankerlui, Van de Beek, Ziyech, Eiting, Schöne, Frenkie de Jong, Siem de Jong, Neres, Huntelaar, Dolberg, Kluivert, Johnsen.