Mooie affiches bij WK-loting: België ontmoet Engeland, pittige loting Marokko

Mooie affiches bij WK-loting: België ontmoet Engeland, pittige loting Marokko

01-12-2017 16:58
64

De groepsindeling voor het WK van 2018 in Rusland is bekend. Een echte poule des doods is er niet, maar uit de kokers kwamen een aantal mooie affiches.

Vrijdagmiddag werd in Moskou geloot voor het WK, waar het Nederlands elftal zoals bekend niet aan meedoet. Het lelijke eendje is groep A met gastland Rusland, Uruguay, Egypte en Saudi-Arabië. Rusland en Saudi-Arabië spelen op 14 juni de openingswedstrijd van het WK in het Luzhniki Stadion, waar ook de finale plaatsvindt.

Wereldkampioen Duitsland begint zijn WK op 17 juni met een wedstrijd tegen Mexico. Europees kampioen Portugal trapt op 15 juni af met een duel met Spanje. België krijgt Engeland, Tunesië en Panama als tegenstander in de groep. Het Marokko van onder meer Karim El Ahmadi en Hakim Ziyech lootte zwaar met Portugal, Spanje en Iran.

De loting in Moskou werd verricht door grootheden als Laurent Blanc, Gordon Banks, Cafú, Fabio Cannavaro, Diego Forlán, Carles Puyol, Nikita Simonyan en Diego Maradona en werd gepresenteerd door oud-topspits Gary Lineker en de Russische Maria Komandnaya.