PEC komt goed weg tegen tactisch sterk Utrecht: Zwollenaren pakken punt

01-12-2017 21:56
64

PEC Zwolle heeft ternauwernood een punt overgehouden aan het schaakspel tegen FC Utrecht. Lang stond de ploeg van Erik Ten Hag op voorsprong, tot acht minuten voor tijd: 1-1.

De wedstrijd tussen de nummer vier en de nummer vijf was in de beginfase alleen op papier een topper. PEC en Utrecht legden een bijzonder matige wedstrijd op de mat. Beide ploegen kwamen maar niet los en de spannende momenten waren op één hand te tellen. De 0-1 van Sander van de Streek kwam dan ook uit de lucht vallen. Na goed voorbereidend werk van Yassin Ayoub en Gyrano Kerk tikte de middenvelder bij de tweede paal binnen.

Utrecht had meerdere pogingen om de wedstrijd te beslissen, maar de ploeg van Ten Hag was voor de goal te slordig. Het is een wonder dat PEC in de rust niet met 0-3 achter stond. Utrecht stond tactisch goed en maakte PEC onschadelijk. Toch kwamen er kansen voor de verrassing van de Eredivisie. Onder meer Youness Mokhtar presteerde het om vlak voor de doellijn over te schieten.

De wedstrijd was in de eerste helft niet het aanzien waard, maar kwam in de tweede helft volledig los. Nadat Utrecht wederom verzuimde om de marge te verdubbelen, kwam PEC acht minuten voor tijd op gelijke hoogte. Nadat Bram van Polen eerst op doelman David Jensen stuitte, jaagde Mustafa Seymak de bal steenhard in de verre hoek. Daar bleef het bij. Aan de ranglijst verandert niets.