Eén gele kaart in drie seizoenen Feyenoord: 'En die was nog niet eens terecht'

Eén gele kaart in drie seizoenen Feyenoord: 'En die was nog niet eens terecht'

02-12-2017 10:25
9

Bart Nieuwkoop heeft zich zo goed als geruisloos opgewerkt tot vaste kracht bij Feyenoord. De 21-jarige Zeeuw was afgelopen seizoen nog de stand-in van Rick Karsdorp, maar heeft de rechtsbackpositie zonder noemenswaardige problemen overgenomen.

Nieuwkoop heeft als back opvallend weinig overtredingen nodig: hij heeft in drie seizoenen bij Feyenoord slechts één gele kaart gekregen. "En die kreeg ik voor praten. Zelfs die kaart was niet terecht", laat hij weten aan het Algemeen Dagblad. "Tegen Roda JC was ik als eerste bij de bal, won het duel en kreeg een vrije trap tegen." Nieuwkoop reageerde met 'kom op, zeg' en kreeg daarvoor geel van arbiter Blom.

Dit weekend speelt Nieuwkoop met Feyenoord thuis tegen Vitesse, de tegenstander waaraan hij zijn mooiste voetbalherinnering bewaart. "Op het moment dat Nicolai Jörgensen scoorde, bleek plotseling dat driekwart van het stadion gevuld zat met Feyenoord-supporters. Dat was waanzinnig om te zien", blikt Nieuwkoop terug op de 0-2 uitzege in april. "Ik hoorde er een paar schreeuwen: Komen we uit Rotterdam? Vervolgens stonden er een paar duizend op. Vond ik schitterend."