Dolberg lijdt onder vertrek van Ajacied: Die arme jongen kreeg zoveel kritiek

Dolberg lijdt onder vertrek van Ajacied: "Die arme jongen kreeg zoveel kritiek"

02-12-2017 13:37
27

Kasper Dolberg mist Bertrand Traoré aan zijn zijde bij Ajax. Dat merkt Jon Dahl Tomasson, oud-Feyenoord-spits en nu assistent-bondscoach van Denemarken.

"Vergis je niet hoe belangrijk Davy Klaassen en Bertrand Traoré vorig jaar voor Ajax waren, maar vooral ook voor Kasper", zegt Tomasson tegen het Algemeen Dagblad. "Klaassen die continu in de ondersteuning speelde. En Traoré, die arme jongen, kreeg zoveel kritiek. Maar Kasper vond het heerlijk om met hem samen te spelen. Die hield met zijn dribbels altijd twee of drie tegenstanders bezig. Je moet echt niet onderschatten hoe belangrijk het is voor een spits om daarvan te kunnen profiteren."

De vormcrisis van Dolberg is tijdelijk, weet Tomasson zeker. "We moeten niet doorslaan. Dolberg heeft vorig seizoen ook veel matige wedstrijden gespeeld, maar de mooie momenten blijven altijd lang hangen. Die ups en downs zijn volstrekt logisch voor zo'n jonge knul. Als hij bij het Deense elftal is, zie ik een jongen met zelfkennis en vertrouwen. Dat, in combinatie met zijn talent, is de basis."