Ook Allardyce laat Klaassen links liggen; hoog Oranje-gehalte in Premier League

Ook Allardyce laat Klaassen links liggen; hoog Oranje-gehalte in Premier League

02-12-2017 15:50
35

De perspectieven van Davy Klaassen bij Everton blijven troebel. Sam Allardyce, sinds deze week de nieuwe manager van The Toffees, doet zaterdagmiddag géén beroep op de Oranje-middenvelder. Klaassen zit tegen Huddersfield Town niet bij de wedstrijdselectie. 

Interim-manager David Unsworth liet Klaassen de afgelopen weken ook links liggen. Sinds het ontslag van Ronald Koeman, eind oktober, komt de voormalig Ajacied niet meer aan de bak bij Everton. In de zomer werd er nog een kleine dertig miljoen euro betaald voor Klaassen. Het gaat al het hele seizoen dramatisch met de formatie uit Liverpool. Allardyce signeerde deze week een contract voor anderhalf jaar. Hij moet bovenal degradatie zien te ontlopen. 

Bij Brighton & Hove Albion, dat zaterdagmiddag in eigen huis tegen Liverpool speelt, staat Davy Pröpper in de basis. Stoke City trapt met Bruno Martins Indi en Erik Pieters om 16.00 uur af tegen Swansea City. Mike van der Hoorn en Leroy staan bij de ploeg uit Wales in de basis. Luciano Narsingh ontbreekt. 

Watford neemt het in eigen huis op tegen Tottenham Hotspur, mét Marvin Zeegelaar aan de aftrap. Michel Vorm zit op de bank bij de kwakkelende Spurs. Bij Crystal Palace, dat op bezoek gaat West Bromwich Albion, zitten Patrick van Aanholt, Timothy Fosu-Mensah én Jaïro Riedewald allemaal op de bank.