Bundesliga-hekkensluiter ontslaat succescoach: 'Was op vrijdag al duidelijk'

Bundesliga-hekkensluiter ontslaat succescoach: 'Was op vrijdag al duidelijk'

03-12-2017 12:39
7

Peter Stöger is met onmiddellijke ingang geen trainer meer van 1. FC Köln. De hekkensluiter van de Bundesliga, die dit seizoen nog geen competitiezege heeft geboekt, maakte zondagmiddag via de officiële kanalen het ontslag van de 51-jarige Oostenrijker wereldkundig.

Het besluit komt niet bepaald uit de lucht vallen. Stöger beleefde vier uitstekende seizoenen in Köln, waarmee hij in 2014 kampioen werd in de Tweede Bundesliga en vorig seizoen nog Europees voetbal haalde, maar dit seizoen loopt het totaal niet bij Die Geißböcke. De club behaalde zaterdagmiddag tegen Schalke 04 pas zijn derde punt van het seizoen en lijkt na veertien competitiewedstrijden rechtstreeks op degradatie af te koersen.

"Op vrijdag was het al duidelijk dat de wedstrijd tegen Schalke onze laatste zou worden. We hebben besloten om dit pas op zondag naar buiten te brengen, omdat we ons volop wilden concentreren op deze belangrijke wedstrijd", reageert Stöger tegenover de clubsite. Ondanks het verdienstelijke punt in Gelsenkirchen kunnen Stöger en zijn assistent Manfred Schmid hun koffers pakken. "Ik heb Köln in mijn hart gesloten en ik hoop van harte dat ze zich nog kunnen handhaven."