'Deze club is te vergelijken met Ajax, Feyenoord en PSV. De échte top'

'Deze club is te vergelijken met Ajax, Feyenoord en PSV. De échte top'

Gepubliceerd: zondag 3 december 2017 om 21:12zo 03-12-2017 om 21:12

Robbin Ruiter is overrompeld door de populariteit en grootte van Sunderland. Afgelopen zomer maakte de Nederlandse doelman de overstap van FC Utrecht naar de formatie uit Noord-Engeland, die actief is in het Championship. 

"Het is zo'n grote club. Als ik met vrienden over Sunderland praat, hebben ze geen idee hoe groot en populair de club is", aldus Ruiter in gesprek met The Sunderland Echo"Ik neem ze wel eens mee naar het stadion, of naar het trainingscomplex. Dan zijn ze allemaal verbaasd. Als je naar Nederland kijkt, is deze club te vergelijken met Ajax, Feyenoord en PSV. De échte topclubs."

"Ik snap dat we op dit moment eigenlijk niet op een positie staan om dat te zeggen, maar het is echt zo. Kijk naar het trainingscomplex, het stadion... Deze club hoort in de Premier League. Dick Advocaat heeft hier natuurlijk gezeten. Een Engelse club buiten de top-zes krijgt in Nederland eigenlijk nooit aandacht, alleen als er een Nederlandse manager werkt."

The Black Cats degradeerden in 2016 uit de Premier League. Nu staat de ploeg op de een na laatste plaats in het Championship. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws