Perez bedelft 'geweldige' Ajacied onder complimenten: Ik ben begeisterd

Perez bedelft 'geweldige' Ajacied onder complimenten: "Ik ben begeisterd"

03-12-2017 21:40
52

Ajax speelde tegen FC Twente een beroerde tweede helft en liet twee hele dure punten liggen in Enschede (3-3), maar tóch genoot Kenneth Perez zaterdagavond vooral enorm van Frenkie de Jong. De analist van FOX Sports is al weken laaiend enthousiast over de jonge middenvelder. 

"Ik snap dat mensen er een beetje moe van worden. Frenkie de Jong, Frenkie de Jong. Hij heeft vijf of zes keer gespeeld. Maar ik ben zo begeisterd door hem omdat-ie dingen laat zien die je bijna niet ziet bij anderen", zei Perez zondagavond. 

"Hij durft uit te stellen. Hij wacht op het veld tot er een betere optie is, en als die er niet is kan de bal alsnog terug", illustreert de Deen aan de hand van wedstrijdbeelden. "Hij raakt niet snel in paniek. Hij wil álles vooruit spelen."

"De spelers die mét De Jong spelen, weten dat ook. Ziyech speelt verder naar voren, hij kan daar op anticiperen. Hij wéét dat als hij maar loopt, Frenkie de Jong de bal aan hem geeft. Ik vind het echt een geweldige speler. Hij heeft bepaalde kwaliteiten die je op dit moment bij heel weinig spelers ziet."