De Eredivisie-flops: Ajax- en PSV-duo, vervelende gebaartjes en WK-ganger

De Eredivisie-flops: Ajax- en PSV-duo, vervelende gebaartjes en WK-ganger

04-12-2017 11:00
29

Ook in de veertiende speelronde van de Eredivisie zakte weer een aantal spelers door het ijs. Acht van de achttien clubs zijn present: Ajax, PSV, ADO Den Haag, Heracles Almelo, VVV-Venlo, Roda JC, sc Heerenveen en Excelsior

Jürgen Locadia (PSV)
Na dit seizoen hoopt hij met het kampioenschap en de topscorerstitel de stap naar een Europese topcompetitie te maken. Hopelijk voor hem zaten er zondag tegen Sparta geen scouts op de tribune.

Donny Gorter (ADO Den Haag)
Veel knulliger kon het niet bij de openingstreffer van FC Groningen. Gorter kreeg de bal niet onder controle in de eigen zestien en werd voor dat geklungel bestraft met een tegengoal.

Andre Onana (Ajax)
Zó veel fouten hebben we Onana lang niet zien maken. De doelman van Ajax maakte tegen Twente negentig minuten lang een onzekere indruk en incasseerde drie doelpunten. Zou het te maken hebben met de kou?

Jamiro Monteiro (Heracles Almelo)
De international van Kaapverdië is bezig aan een prima seizoen, maar zal het duel met Willem II zo snel mogelijk willen vergeten. Ging lelijk in de fout bij de 3-0. Later werd hij gewisseld.

Ralf Seuntjens (VVV-Venlo)
Uitgerekend in de wedstrijd tegen zijn broer Mats ging Seuntjens in de fout. Bij de eerste paal kopte hij een bal achter zijn eigen doelman. Was na afloop - logischerwijs - niet te genieten.

Steven Bergwijn (PSV)
Heeft ontegenzeggelijk kwaliteiten, maar hij laat het zo weinig zien. Zijn grootste makke: scoren. Ook tegen Sparta kreeg Bergwijn legio kansen, maar lukte het hem niet het overzicht te behouden.

Deyovaisio Zeefuik (Ajax)
Mocht de tweede 45 minuten meedoen door de blessure van Max Wöber en prompt kreeg Ajax drie doelpunten tegen. Toeval? Waarschijnlijk niet. De vleugelverdediger hief ook buitenspel op bij de 3-3.

Doke Schmidt (sc Heerenveen)
Leek niet helemaal door te hebben waar hij zich bevond, toen hij de bal verloor in zijn eigen strafschopgebied. Roda JC buitte de fout van Schmidt optimaal uit en won daardoor met 2-1.

Ogmundur Kristinsson (Excelsior)
Hou je vast: deze doelman gaat, weliswaar als tweede keus, met IJsland naar het WK van 2018 in Rusland. Kristinsson ging zondag bij NAC Breda weer eens op bizarre wijze in de fout.

Dani Schahin (Roda JC)
Misplaatst, dat waren de gebaartjes na zijn doelpunt voor Roda JC. De Duitse spits legde zijn vinger op zijn lippen als teken dat de supporters in Kerkrade hun commentaar voor zich moesten houden.