Update: Mechelen bevestigt interesse: 'Financieel nog wat zaken regelen'

Update: Mechelen bevestigt interesse: 'Financieel nog wat zaken regelen'

04-12-2017 17:55
77

Hassane Bandé verruilt KV Mechelen komende zomer voor Ajax. De Amsterdammers hebben nu ook met de speler een akkoord bereikt, meldt De Telegraaf maandagmiddag. De clubs werden het eerder al eens.

Bandé tekent een verbintenis voor vijf jaar in Amsterdam. Zodra het papierwerk in orde is gemaakt en de negentienjarige linksbuiten de medische keuring heeft afgerond, wordt de transfer officieel bekendgemaakt. Eerder maandag werd al bekend dat Bandé momenteel gekeurd wordt door Ajax.

De Telegraaf kwam zondagavond met het nieuws dat Ajax een bedrag van 9,5 miljoen euro overmaakt naar Mechelen, inclusief bonussen. Bandé maakt eerst het seizoen af in België, voordat hij in de zomer van 2018 naar Ajax komt. Anderlecht, Club Brugge, PSV, Manchester United, FC Porto en Arsenal zaten ook achter de aanvaller aan. Bandé, die zijn jeugd bij Salitas in zijn geboorteplaats Ouagadougou sleet, acht een tussenstap bij Ajax het beste voor zijn carrière.

De komst van Bandé heeft mogelijk gevolgen voor Amin Younes. Ajax zou willen verlengen met de Duitser, maar die heeft geen haast.

Update 17.55 uur: Sportief manager Fi Van Hoof van KV Mechelen heeft de interesse van Ajax in Bandé bevestigd. "Maar de transfer is nog niet helemaal rond", zegt hij tegen Sporza. "Op financieel vlak moeten er nog wat zaken geregeld worden."