Ajax maakt miljoenentransfer officieel: 'Ik ben blij dat hij nu getekend heeft'

Ajax maakt miljoenentransfer officieel: 'Ik ben blij dat hij nu getekend heeft'

04-12-2017 19:07
82

Officieel: Hassane Bandé is Ajacied. Ajax maakt maandagavond via de officiële kanalen bekend dat de Burkinees een contract heeft getekend in Amsterdam. De vleugelspeler komt over van KV Mechelen.

Bandé tekent een vijfjarig contract dat ingaat op 1 juli 2018. De aanvaller speelt tot komende zomer bij Mechelen, daarna komt hij naar Amsterdam. "Wij volgen Bandé al een tijdje en zijn daarin absoluut niet de enige club", verklaart een trotse Marc Overmars op de site van Ajax.

Wedden

Meer odds

"We moesten snel handelen, maar wij wilden ook ons huiswerk goed gedaan hebben. Dat is allemaal gelukt. Ik ben dus blij dat hij nu getekend heeft, ook al komt hij pas na dit seizoen naar Amsterdam. Hij is nog maar 19 jaar en een groot talent, dat bij Mechelen veel vanaf de flank speelt, maar hij is op alle aanvallende posities inzetbaar. Een doelgerichte speler met veel dreiging. Ik denk dat wij samen met onze fans veel plezier van hem gaan beleven."

Bandé zelf zegt ook erg trots te zijn met de transfer, waar naar verluidt 9,5 miljoen euro mee gemoeid is. "Uiteraard ben ik heel tevreden met de overstap die ik ga maken, want sportief gezien is het een stap vooruit", zegt Bandé. "Maar eerst heb ik een missie met KV Mechelen. Ik ben ze dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen en ik wil dit seizoen succesvol afronden. Nu ik in Amsterdam getekend heb, is duidelijk wat ik ga doen en kan ik me volledig focussen op KV Mechelen. Na de zomer richt ik mij op Ajax om mij daar verder te ontwikkelen en ook met Ajax succesvol te zijn."