KNVB durft dreigende Kargbo wel aan: 'Volgens mij heeft hij het niet goed gelezen'

KNVB durft dreigende Kargbo wel aan: 'Volgens mij heeft hij het niet goed gelezen'

05-12-2017 11:19
27

De KNVB is niet bang voor de juridische stappen die Ibrahim Kargbo wil nemen. De voetbalbond verdacht de ex-Willem II-middenvelder van matchfixing, maar het Openbaar Ministerie kon er geen zaak van maken.

Kargbo wil nu een schadevergoeding van de KNVB voor het 'om zeep helpen van zijn carrière'. "Volgens mij heeft hij niet goed gelezen wat het Openbaar Ministerie heeft gezegd", zegt secretaris-generaal van de KNVB Gijs de Jong tegen Voetbal International. "Ze geven aan dat het strafrechtelijk niet kan worden bewezen, maar ze zeggen niet dat er niks aan de hand is."

Wedden

Meer odds

"De officier van justitie heeft gezegd dat ze er buikpijn van heeft en dat Kargbo hier heeft geprobeerd te fixen. Het komt zelden voor dat justitie zich zo uitlaat over een zaak. We wachten wel af wat Kargbo gaat doen. Juridische stappen zien wij met vertrouwen tegemoet", aldus De Jong, die zich niet in de steek gelaten voelt door het OM.

"Dat niet, volgens mij is er wel degelijk wat bereikt. Justitie erkent nu dat het hier ook speelt. Er is een nieuwe minister op het toneel verschenen die er werk van wil maken en er wordt alsnog gekeken naar expliciete strafbaarstelling van matchfixing. Daar pleiten wij al jaren voor. Dus er zit wel beweging in", aldus De Jong.