Pieters eerlijk over transfer: 'Dan wil ik best een tijdje in China voetballen'

Pieters eerlijk over transfer: 'Dan wil ik best een tijdje in China voetballen'

05-12-2017 20:49
15

Erik Pieters moet elke maand blozen als hij zijn salarisstrookje onder ogen krijgt. Dat vertelt de vaste linksback van Stoke City aan Voetbal International.

"Er gaan extreme bedragen om in het voetbal. Vergeleken met andere beroepen slaat het allemaal nergens op. En het gaat ook maar door. Het is een kwestie van tijd voordat er een speler voor een miljard wordt verkocht, ben ik van overtuigd", vertelt Pieters in VI.

Wedden

Meer odds

De 29-jarige verdediger van Stoke heeft er zijn bedenkingen bij. "Maar je kunt niet verwachten dat wij als spelers in opstand komen. Als jij je contract kunt vertienvoudigen, zeg je ook niet: Doe maar de helft. Ik verbaas me, maar ik ben ook dankbaar. Geld maakt uiteindelijk toch wel gelukkig. Het maakt je leven makkelijker, je hebt heel wat zorgen minder."

Pieters sluit daarom niet uit dat hij nog eens voor het geld kiest. "Als ik over een paar jaar sportief geen mooie stap meer kan zetten, dan maak ik een andere keuze. Financiële onafhankelijkheid is een mooi streven. Daarvoor wil ik best een tijdje in China voetballen."