Gebrand op revanche tegen Ajax: 'In januari spelen we weer tegen ze'

Gebrand op revanche tegen Ajax: 'In januari spelen we weer tegen ze'

05-12-2017 21:14
15

Sofyan Amrabat is erop gebrand om zich met Feyenoord te revancheren tegen Ajax. In De Kuip werden de Rotterdammers met 1-4 weggevaagd en in januari spelen beide ploegen weer tegen elkaar. Amrabat zegt dat een wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord een hoop losmaakt. 

"Tuurlijk, het is De Klassieker. Ik had hem nog nooit gespeeld", zegt Amrabat bij Andy in de Auto. "Toen we gingen warmlopen was het stadion al helemaal vol. Aan alles zie je dat het een grote wedstrijd is. Dat voel je ook. We hebben hem helaas 1-4 verloren. Maar in januari spelen we nog een keer tegen ze. Dan moeten we het goedmaken."

Amrabat merkt dat het voetbal tegenwoordig veel meer om statistieken draait. "Rennen is tegenwoordig nog belangrijker dan vroeger denk ik. Nu houden ze alles bij. Alles wordt gemeten. Het aantal versnellingen, hoeveel je gelopen hebt. Alles."

Veel clubs installeren een klein kastje onder het shirt van de spelers die alles precies meet. "Bij Utrecht hadden we dat ook. In De Kuip hebben we een systeem waardoor je dat niet hoeft te dragen. Dan wordt het automatisch gemeten. Dat hebben niet alle clubs. Het is niet oud, maar gewoon wat duurder. Bij Utrecht hadden we dat ook. Dat vind ik vervelend man. Ik draag altijd korte mouwen en wil niets onder m'n shirt. Dan draag je zo'n beha-achtig ding en heb je een bochel."