Toch Feyenoord-succes in CL ondanks uitschakeling: 'Weet ik uit ervaring'

Toch Feyenoord-succes in CL ondanks uitschakeling: 'Weet ik uit ervaring'

05-12-2017 21:28
4

Ondanks dat Feyenoord na vijf gespeelde wedstrijden in de Champions League op nul punten staat, heeft het miljoenenbal de Rotterdammers volgens Gaston Taument (foto tweede van links) wel degelijk iets opgeleverd. Bepaalde spelers worden beter door wedstrijden op het hoogste podium te spelen, zegt de oud-Feyenoorder in gesprek met Metro.

"Als je naar het eerste kijkt, zou je kunnen zeggen dat misschien alleen Steven Berghuis zichtbaar progressie heeft geboekt door het spelen in de Champions League", zegt Taument. "Ik vind hem constanter dan vorig seizoen. Maar uit ervaring weet ik dat iedere speler beter wordt van het spelen van wedstrijden op het hoogste niveau. Alleen bij sommige jongens zal je dit pas later merken."

Taument zegt dat het eerste elftal de vruchten kan plukken vanwege de prestaties van Feyenoord onder negentien, dat in de Youth League tegen dezelfde ploegen speelt en tweede staat. "Zij spelen tegen dezelfde clubs als het eerste, bereiden zich op dezelfde manier voor en krijgen te maken met dezelfde UEFA-regels."

"Je ziet het aan de koppies van die gasten dat ze het prachtig vinden wat ze nu meemaken. Dit is een ervaring die ze mooi meenemen voor later. En die jongens kunnen nog wel door in het toernooi. Ze staan nu tweede achter Manchester City en hebben twee punten meer dan Napoli en Shakhtar Donetsk."