'Speurend Barcelona noteert naam van tweede Nederlander op scoutingslijst'

'Speurend Barcelona noteert naam van tweede Nederlander op scoutingslijst'

05-12-2017 22:03
12

FC Barcelona heeft Stefan de Vrij op de korrel. De club heeft een lijst met namen opgesteld van spelers die Javier Mascherano mogelijk kunnen opvolgen. De Spaanse grootmacht is op zoek naar een vervanger van de Argentijnse routinier, die recentelijk aangaf dat zijn periode in Catalonië wellicht snel tot een einde komt. De Vrij kan naast Jasper Cillessen de tweede Nederlander worden in Barcelona.

In de zoektocht naar een vervanger is Barcelona onder andere uit gekomen bij De Vrij, meldt de Spaanse krant Sport dinsdag. De verdediger van SS Lazio hoeft echter geen rekening te houden met een basisplaats in Camp Nou, want de basisplaatsen van Gerard Piqué en Samuel Umtiti komen niet in gevaar. Barcelona zoekt een betrouwbare verdediger die er staat als het moet en kan acclimatiseren bij de club.

Het zoeken naar een centrale verdediger is vooralsnog een hoofdpijndossier voor Barcelona. Veel spelers willen niet naar de club komen wetende dat ze niet in aanmerking komen voor een basisplaats en een aantal spelers op de lijst heeft direct nee gezegd zonder ook maar te onderhandelen. Daardoor zet Barcelona iets hoger in en aast het op verdedigers van een hoger niveau, waaronder De Vrij.

De Vrij is echter niet de enige speler op de lijst van de Catalanen, want ook Jonathan Tah van Bayer Leverkusen en Íñigo Martínez van Real Sociedad staan ook in de belangstelling. Het contract van De Vrij bij Lazio loopt in de zomer van 2018 af. Volgens Italiaanse media is een akkoord over een nieuwe verbintenis dichtbij, maar bevestiging blijft vooralsnog uit.