Cillessen kegelt Dost uit de Champions League, Europa League voor Atlético

  Cillessen kegelt Dost uit de Champions League, Europa League voor Atlético

  dinsdag 5 december 2017 om 22:37

  FC Barcelona heeft zich met veertien punten gekroond tot groepswinnaar van Groep D. Het Sporting Portugal van Bas Dost werd met 1-0 verslagen. In Groep C is Atlético Madrid uiteindelijk teleurstellend derde geworden, wat Europa League-voetbal betekent. AS Roma is de Spanjaarden voorgebleven.

  Groep C
  AS Roma wist dat het de beste papieren had om zich te plaatsen voor de volgende ronde, omdat het twee punten meer had dan nummer drie Atlético, dat op bezoek ging bij koploper Chelsea. Door het 1-1 gelijkspel van de Spanjaarden had Roma zelfs kunnen verliezen van FK Qarabag.

  Saúl Ñíguez zorgde in de tweede helft voor de 0-1 voor Atlético, dat nog steeds afhankelijk was van Roma. Het begon er steeds somberder uit te zien voor Atlético, dat Chelsea via Eden Hazard gelijk zag maken. Roma pakte thuis de volle buit door met 1-0 te winnen, waardoor Atlético zich mag opmaken voor Europa League-voetbal. Roma gaat op doelsaldo met de groepswinst aan de haal.

  Groep D
  Ook voor Sporting Portugal rest niets meer dan de Europa League. De ploeg van Bas Dost moest winnen op bezoek bij FC Barcelona en hopen op puntenverlies van nummer twee Juventus. Barcelona won echter met 2-0 en Juventus zegevierde met dezelfde cijfers bij Olympiakos. Sporting was in Camp Nou allesbehalve kansloos.

  Na een 0-0 ruststand werd Dost ingebracht door trainer Jorge Jesus. Nadat Barcelona via Paco Alcácer op voorsprong kwam, kroop Sporting uit zijn schulp. De grootste kans kwam van de voet van Dost, die op een afstand van twee meter stuitte op Jasper Cillessen. Stunten kon Sporting niet. De Portugezen sluiten het Champions League-avontuur af met zeven punten. Olympiakos verzamelde slechts één schamel puntje.

  Plaats een reactie

  dinsdag 5 december 2017 om 22:41
  Had Cillessen gescoord dan
  Vind ik leuk
  HansVites +4802
  dinsdag 5 december 2017 om 22:47
  Ik dacht even dat Cillessen een penalty gestopt had.
  Vind ik leuk
  dinsdag 5 december 2017 om 22:48
  Genoten van Vermaelen, speelde gewoon heel goed
  Vind ik leuk
  Pietje2015 +13805
  woensdag 6 december 2017 om 01:04
  Gewoon de keeper nr 1 van Nederland !
  Vind ik leuk
  zondag 10 december 2017 om 20:53
  Heerlijk dat we eerste zijn geëindigd boven die geldsmijters.
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Cillessen kegelt Dost uit de Champions League, Europa League voor Atlético