'Kans uit duizenden' voor Ten Cate: 'Geluk dat wij ook zijn uitgenodigd'

  'Kans uit duizenden' voor Ten Cate: 'Geluk dat wij ook zijn uitgenodigd'

  woensdag 6 december 2017 om 07:44

  Henk ten Cate moet de Nederlandse eer hooghouden tijdens het WK voor clubteams dat woensdag van start gaat. Zijn club Al-Jazira, kampioen van de Verenigde Arabische Emiraten, trapt het toernooi af tegen het Nieuw-Zeelandse Auckland City.

  Ten Cate noemt de deelname van zijn club 'een kans uit duizenden'. "Normaal moet je als club uit de Emiraten de Aziatische Champions League winnen om erbij te zijn", aldus de 62-jarige Amsterdammer in gesprek met De Telegraaf. "En dat is gezien de bedragen die er in China worden betaald en de goed gestructureerde competities in echte voetballanden als Japan en Zuid-Korea schier-onmogelijk. We hebben het geluk dat de kampioen van het organiserende land ook wordt uitgenodigd."

  Het WK voor clubs heeft niet veel aanzien in de voetbalwereld, maar is volgens Ten Cate wel degelijk een groot toernooi. "Het is een heel groot toernooi onder de FIFA-vlag. Ik denk dat de mensen in Nederland zich niet realiseren welke impact dit WK heeft. Het wordt wereldwijd uitgezonden en de FIFA heeft alles tot in de puntjes geregeld." Bovendien heeft Al-Jazira de kans om de degens te kruisen met Real Madrid. "Weet je wat het is? Het is maar één wedstrijd. Dus als je een goed tactisch plan en een beetje geluk hebt… Kansen krijg je altijd in een wedstrijd."

  Lees meer over:Al-Jazira

  Plaats een reactie

  DubRtd +15207
  woensdag 6 december 2017 om 09:40
  Een trainer uit de Emiraten die klaagt over het geld wat er in China wordt uitgegeven.

  Om Ace Ventura maar te quoten: Aaaaaaaaaaaaaallllllllllllllll righty then..........................
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  'Kans uit duizenden' voor Ten Cate: 'Geluk dat wij ook zijn uitgenodigd'