Ajacied heeft geen haast na mislukt avontuur: 'Ik koester de Eredivisie'

Ajacied heeft geen haast na mislukt avontuur: 'Ik koester de Eredivisie'

06-12-2017 07:55
8

Siem de Jong kan niet ontkennen dat de Eredivisie 'zijn' competitie is. De middenvelder zag een avontuur bij Newcastle United mislukken en keerde afgelopen zomer terug bij Ajax.

"De keuze was weloverwogen. Ik had alles bij Ajax meegemaakt en was klaar voor een volgende stap", zegt De Jong in Voetbal International. Dat pakte mede door blessures anders uit dan verwacht. "Het avontuur is Engeland is gewoon mislukt. Toch heb ik niet het gevoel dat ik heb gefaald. Dat komt vooral omdat mijn fysieke tegenslag me geen goede kans heeft geboden om te slagen."

"Nu ben ik weer terug in de Eredivisie en dat bevalt prima", vervolgt De Jong. "Ik ben 28 jaar en heb bewust voor drie jaar bij Ajax getekend. Opnieuw verhuurd worden zag ik niet zitten, en in Amsterdam voelt het vertrouwd. Wie weet ga ik ooit weer voor een nieuwe buitenlandse uitdaging, maar voorlopig koester ik de Eredivisie."

De Jong wil meer spelen, maar heeft 'geen oogkleppen' op. "Bijvoorbeeld iemand als Donny van de Beek doet het dit seizoen goed, die speel je niet zomaar uit de basis." Hij ziet ook naast het veld verbeterpunten voor zichzelf. "Ik vind van mezelf dat ik meer aanwezig moet zijn. Ook als ik niet alles speel, moet ik in staat zijn mijn ervaring over te kunnen brengen."