Perez onder de indruk: Ander soort talenten dan je in Nederland doorgaans ziet

Perez onder de indruk: "Ander soort talenten dan je in Nederland doorgaans ziet"

06-12-2017 10:31
44

AZ maakt dit seizoen indruk en doet een serieuze gooi naar een plek in de voorronde van de Champions League van volgend jaar. Henk Fraser en Kenneth Perez zagen de goede ontwikkeling van de Alkmaarders wel aankomen.

"Het verbaast mij dat mensen verbaasd zijn over het succes van AZ", zegt Fraser, trainer van Vitesse, tegen Voetbal International. "Vorig jaar hebben ze in mijn ogen een topjaar gehad. Ze hebben overwinterd in Europa, de bekerfinale gehaald, de play-off-finale gespeeld én ze zijn goed geëindigd in de Eredivisie. Waarschijnlijk hadden ze vorig jaar net zo goed gepresteerd zonder de Europese beslommeringen. Het geheim? Die club werkt gestructureerd en heeft een uitstekende jeugdopleiding. AZ is op dit moment duidelijk een stap verder dan Vitesse. Voor ons moet AZ een voorbeeld zijn."

Perez is onder de indruk van Joris van Overeem. "Van Overeem vind ik symbool staan voor de constante prestatiecurve. Vorig jaar speelde hij dan wel, dan weer niet, maar dit seizoen is hij heel stabiel. De jeugdspelers die doorbreken, laten zich ook op een positieve manier zien. Met veel beweging, veel inhoud en een topmentaliteit. Het zijn een ander soort talenten dan dat je in Nederland doorgaans ziet."