Rechter doet uitspraak: Feyenoord krijgt nog half miljoen euro van sponsor

Rechter doet uitspraak: Feyenoord krijgt nog half miljoen euro van sponsor

06-12-2017 11:50
22

Feyenoord heeft recht op een half miljoen euro van sponsor EZ Trader. Dat meldt Voetbal International op basis van de uitspraak.

In 2014 gingen Feyenoord en het Israëlische EZ Trader een driejarige samenwerking aan waarbij het bedrijf in drie jaarlijkse termijnen een miljoen euro naar Rotterdam moest overmaken. Na een maand wilde het bedrijf al stoppen met het partnership nadat de Joodse directeur een wedstrijd tegen Ajax bezocht en daar antisemitische spreekkoren en sisgeluiden hoorde van de Feyenoord-fans.

Hij spande een zaak aan bij het het Nederlands Arbitrage Instituut, dat bepaalde dat na betaling van de helft van het sponsorgeld het contract ontbonden mocht worden. EZ Trader was het daar niet mee ons en stapte naar het Gerechtshof in Den Haag. Voetbal International meldt nu dat Feyenoord de zaak heeft gewonnen. De rechter vindt de spreekkoren 'weerzinwekkend en kwetsend', maar houdt vast aan de uitspraak van het Nederlands Arbitrage Instituut. EZ Trader moet derhalve nog een half miljoen euro aan Feyenoord betalen.