'Ik heb het Cocu op een rustige manier gevraagd. Toen werd me veel duidelijk'

'Ik heb het Cocu op een rustige manier gevraagd. Toen werd me veel duidelijk'

06-12-2017 16:54
5

Daniel Schwaab is inmiddels basisspeler bij koploper PSV, maar dat was aan het begin van het seizoen wel anders. De Duitse routinier moest het lang doen met een bijrol in Eindhoven. Dat was moeilijk voor hem. 

"De start van het seizoen was voor mij niet goed. Dat ik op de bank belandde, voelde slecht omdat ik vanaf de bank het team niet kan helpen. Maar ik ben een positief ingesteld mens en ik blijf altijd vechten. Dat heb ik in Duitsland ook zo vaak moeten doen in de Bundesliga als ik geen eerste keus was", blikt Schwaab terug in Voetbal International. 

"Ik zal de kop nooit laten hangen. Ik heb de trainer op een rustige manier wel gevraagd wat ik moet verbeteren. Dat was een goed gesprek. Toen werd me veel duidelijk", vervolgt de verdediger. 

"Vorig seizoen hadden we Andrés Guardado, die zeer belangrijk was in de opbouw en geregeld de bal kwam halen. Dit jaar doen we het anders. De middenvelders moeten juist in hun positie blijven spelen en Cocu heeft me uitgelegd dat de verdedigers daardoor meer zelf initiatief moeten nemen."

Lees ook: 'Wij kunnen gewoon winnen van Ajax, we gaan niet om niet te verliezen'