Bizar verhaal Collins John: Ik bel mijn moeder en zeg: 'Mam, ik ga dood'

Bizar verhaal Collins John: "Ik bel mijn moeder en zeg: 'Mam, ik ga dood'"

Gepubliceerd: woensdag 6 december 2017 om 18:51wo 06-12-2017 om 18:51

Collins John speelde bij onder meer FC Twente, Fulham, Leicester City, Watford en NEC, maar zijn meest heftige tijd maakte hij mee in de Verenigde Staten. In 2010, als speler van van Chicago Fire, bleek hij ernstig ziek.

"Een week voor mijn verjaardag, in oktober, word ik opeens wakker, midden in de nacht", vertelt John aan VICE Sports. "Huilen, jongen. Huilen, huilen, huilen. Hartkloppingen, hartkloppingen, hartkloppingen. Ik bel mijn moeder en zeg: Mam, ik ga dood. Het kan best wel zijn dat ik je morgen niet meer spreek. Zij schreeuwen, helemaal overstuur. Een paar uur later kwam Jeff de clubarts naar me toe. Maar hij kon niks vinden."

"Ik bleef door hameren en zei: Er is iets! Het kan niet anders! Er zijn veel onderzoeken gedaan. Ondertussen trainde ik een week door, maar daarna zei ik tegen de trainer: Het maakt me niet uit wat je van me vindt, maar ik voel me niet goed en ik kom niet meer trainen. I am done. Dat respecteerde hij.

Uiteindelijk belde de clubarts van Chicago Fire een maand later met slecht nieuws naar John. "Hij kwam niet uit zijn woorden, hij durfde het niet zeggen. Bleek dat ik een tumor in mijn slokdarm had. Ik heb drie operaties ondergaan in een week tijd. Het is goed afgelopen. Maar ik moet je eerlijk zeggen: vanaf toen besefte ik dat het leven belangrijker is dan voetbal."

Lees ook: 'Van der Sar heeft heel lang met me gebeld. Hij heeft me overgehaald om te komen'

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws