Ziyech: 'Je krijgt een soort shot, die kick is bijna niet te beschrijven'

Ziyech: 'Je krijgt een soort shot, die kick is bijna niet te beschrijven'

08-12-2017 09:44
12

Door het ontbreken van Europees voetbal verheugt Hakim Ziyech zich extra op de topwedstrijden in de Eredivisie dit seizoen. Zondag neemt de 24-jarige middenvelder het met Ajax op tegen PSV.

"Bij toppers komen andere krachten vrij", zegt Ziyech in het Algemeen Dagblad. Door de achterstand van tien punten staat er bovendien veel druk op het duel. "Voor de wedstrijd tegen Feyenoord (1-4 winst) waren we ook wisselvallig, maar daar hebben we echt de juiste mentaliteit getoond. Tijdens dat soort wedstrijden krijg je een soort shot door je lichaam. Die kick is bijna niet te beschrijven."

Ziyech zat de afgelopen maanden in een emotionele achtbaan. Het lot van vriend en ploeggenoot Abdelhak Nouri greep hem zeer aan. "Ik ga vaak bij hem langs. Je stelt je steeds de vraag hoe de toekomst eruitziet", aldus de Marokkaan. "Het is gewoon heel moeilijk. Natuurlijk heeft zijn situatie ook op mij heel veel impact gehad."

"De buitenwereld heeft het niet van dichtbij meegemaakt. Je moet een modus vinden om door te gaan, maar dat is niet zo eenvoudig", besluit Ziyech.