Van Ginkel geïnspireerd door Terry: De f*cking hells vlogen door de kleedkamer

Van Ginkel geïnspireerd door Terry: "De f*cking hells vlogen door de kleedkamer"

09-12-2017 07:52
19

Hoewel Marco van Ginkel dit seizoen als Chelsea-huurling neerstreek bij PSV, mocht hij meteen de aanvoerdersband dragen. De middenvelder heeft deze uitverkiezing echter meer dan waar gemaakt en is dit seizoen de leider van de Eindhovense koploper.

Van Ginkel vindt het zelf ook bijzonder dat hij met de band om zijn arm mag lopen. "Al huren ze me natuurlijk al wel voor de derde keer. Ik ben dus niet nieuw bij de club. Maar ik ken zelf ook geen andere voorbeelden. Het kan dus in het Guinness Book of Records, haha", laat hij weten aan het Algemeen Dagblad.

Wedden

Meer odds

"Dat ze het bij PSV aandurven, ook richting het publiek, voelt als extra waardering", vervolgt Van Ginkel. "Maar de eerste wedstrijd vond ik om die reden ook wel extra spannend. Dat was in juli tegen Osijek in de Europa League. Er werd toen geschreven dat het niet kon dat een huurling de band kreeg." Inmiddels is hij vertrouwd geraakt met zijn nieuwe rol in Eindhoven. "Verantwoordelijkheid nemen, dat zit er van kleins af aan in. Op school wilde ik ook altijd goede cijfers halen."

Van Ginkel noemt voormalig Chelsea-ploeggenoot John Terry als zijn grootste voorbeeld. "Terry gaf je als medespeler het gevoel: je hebt mijn steun, zolang je alles geeft voor het team en voor de club. Verzaak je, dan kom je in conflict met mij. En hij kon de groep ook motiveren vlak voor een wedstrijd." Dat liet het Chelsea-icoon ooit blijken vlak voor een wedstrijd tegen Arsenal. "Terry begon te praten over het feit dat Arsenal bijna nooit wint op Stamford Bridge. De f*cking hells vlogen door de kleedkamer. En wat denk je? Het werd 6-0 voor Chelsea."