Witte zakdoekjes in Friesland: matig Heerenveen verprutst het óók tegen VVV

09-12-2017 20:20
13

SC Heerenveen is er wéér niet in geslaagd om voor eigen publiek te winnen in de Eredivisie. VVV-Venlo pakte zaterdagavond een punt in het Abe Lenstra Stadion: 2-2.

Opnieuw kon Heerenveen niet imponeren in Friesland. De wedstrijd tegen promovendus VVV begon slecht. Na tien minuten scoort Lennart Thy op aangeven van Clint Leemans. Voor de Duitse spits betekende het zijn eerste doelpunt van het seizoen.

Hoewel de thuisploeg van trainer Jurgen Streppel matig speelde, wist het zich wel terug te knokken in de wedstrijd. Op aangeven van Stijn Schaars kopte Denzel Dumfries de gelijkmaker binnen. Nadat Henk Veerman eerst nog een grote kans had gemist, was het snel na rust wél raak. De lange targetman scoorde na een pass van Michel Vlap.

In de slotfase ging het toch weer mis voor Heerenveen, dat de afgelopen weken thuis ook al faalde tegen onder meer PEC Zwolle, AZ en Vitesse. Vijf minuten voor tijd tekende Ralf Seuntjens voor de gelijkmaker. Op basis van de tweede helft was die goal verdiend. In het Abe Lenstra Stadion verschenen in de slotfase witte zakdoekjes. Veel supporters zijn ontevreden over het spel en de resultaten onder Streppel.

De laatste thuiszege van Heerenveen in de competitie dateert van 10 september, toen het 2-0 werd tegen uitgerekend PSV. Heerenveen staat met 19 punten op de achtste plaats. VVV heeft drie punten minder en staat dertiende.