Update: Snel duidelijkheid over Bosz: Dortmund kondigt persconferentie aan

Update: Snel duidelijkheid over Bosz: Dortmund kondigt persconferentie aan

10-12-2017 09:08
109

Na de thuisnederlaag van Borussia Dortmund tegen Werder Bremen (1-2) op zaterdagmiddag is het lot van Peter Bosz bezegeld. Het over het algemeen goed ingevoerde BILD meldt dat het doek is gevallen voor de oefenmeester. Zondag zal zijn ontslag naar buiten worden gebracht. 

Bosz stond al weken onder druk in Dortmund. De laatste overwinning in de Bundesliga dateert van september (!). BVB begon uitstekend aan de competitie en stond na enkele speelrondes zelfs een aantal punten voor op kampioen Bayern München. Sinds eind september is de klad erin gekomen. Er werd niet meer gewonnen en de achterstand op koploper Bayern is na 15 speelrondes opgelopen tot 13 punten. Dortmund pakte in een Champions League-poule met Real Madrid, Tottenham Hotspur en APOEL Nicosia slechts twee punten. 

Wedden

Meer odds

BILD meldt dat de leiding van Dortmund na het echec van zaterdagmiddag z'n conclusies heeft getrokken. Zondag zal bekend worden gemaakt dat het einde verhaal is in Duitsland voor de oud-trainer van onder meer Ajax en Vitesse.

Update 10-12, 9.08 uur: Borussia Dortmund verschaft om 12.00 uur duidelijkheid over de positie van Peter Bosz. De Duitse club heeft een persconferentie belegd.