Spreekkoren voor Streppel in Heerenveen: 'Dat is toch het mooiste van de sport?'

Spreekkoren voor Streppel in Heerenveen: 'Dat is toch het mooiste van de sport?'

10-12-2017 09:04
25

SC Heerenveen kwam zaterdag in het Abe Lenstra Stadion niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen VVV-Venlo. Tijdens de wedstrijd waren er spreekkoren te horen aan het adres van Jurgen Streppel, die daarvan niet onder de indruk is.

"Dat hoort erbij", zegt de trainer tegen het Algemeen Dagblad. "We staan 1-0 achter en dan is het fluiten omdat we achterstaan. Dan komen we 2-1 voor en is het hosanna. Dat is toch het mooiste van de sport? Het is emotie en het zou erg zijn als het niet zou gebeuren. Winnen we woensdag van Feyenoord dan is het weer mooi."

Heerenveen won slechts twee van zijn laatste negen duels, maar Streppel blijft strijdbaar. "Wij moeten een plan hebben, wij moeten ons ding doen met z'n allen. Ik zie dat die jongens en voel dat ze erachter staan. Als ik zie hoe wij trainen, dan kan ik daar van genieten. Dat is het enige waar ik mee bezig ben. Andere zijn randzaken en daar heb ik geen invloed op."

Overigens stelt technisch manager Gerry Hamstra nog volledig achter Streppel te staan. De Friese club wil in de winterstop de transfermarkt op.