Luuk de Jong complimenteus: 'Heel belangrijk voor Ajax, ook als hij niet speelt'

Luuk de Jong complimenteus: 'Heel belangrijk voor Ajax, ook als hij niet speelt'

10-12-2017 09:23
18

Siem en Luuk de Jong speelden vorig seizoen nog samen in Eindhoven, maar deze jaargang zijn de broers weer elkaars concurrenten. In aanloop naar de topper tussen Ajax en PSV in Amsterdam delen ze speldenprikjes uit aan elkaar.

"Maar we leggen er niet specifiek de nadruk op. We weten niets eens of we spelen. Het is voor ons allebei gewoon een belangrijke wedstrijd", blikt Siem de Jong vooruit in gesprek met de NOS. Hoewel hij lang niet altijd basisspeler is bij Ajax, is broertje Luuk enthousiast. "Ik zie hem als een ervaren, slimme speler. Technisch vaardig, oog voor de diepte en in topwedstrijden vaak heel productief."

Wedden

Meer odds

"Ik hoop niet dat hij dat tegen ons ook is", vervolgt Luuk. "Hij is heel belangrijk voor Ajax, ook als hij niet speelt." De spits van PSV kent de belangen zondag. Ajax moet winnen om mee te blijven doen in de titelstrijd. "Het is altijd spannend, zo'n wedstrijd. Het gaat ook om prestige", meent hij. "Weet je deze wedstrijd te winnen, dan zet je inderdaad een goede stap. Als Ajax wint, is dat een boost voor Ajax."

Luuk begon moeizaam aan het seizoen, maar is de laatste weken weer belangrijk voor de ploeg van coach Phillip Cocu. "Het is toch iets van vertrouwen. Luuk heeft het goed opgepakt, na een flinke teleurstelling in de zomer", oordeelt Siem, die doelt op de misgelopen transfer naar Bordeaux. "Hij weet dat hij het moet laten zien. Luuk zit er nu goed in, hij is belangrijk voor PSV."